en-USro-RO

| Login
Friday, January 19, 2018
„Dialog teologic” este revista Institutului Teologic Romano-Catolic „Sfântul Iosif” din Iaşi, Institut înfiinţat în anul 1886 şi recunoscut în anul 1965 de către Statul român ca Institutul Teologic Romano-Catolic de Grad Universitar. În cadrul acestui Institut funcţionează specializarea Teologie Pastorală Romano-Catolică.
Din 1998, la iniţiativa prof. univ. dr. Wilhelm Dancă, a fost înfiinţată revista „Dialog teologic” ce-şi propune un dialog sincer şi deschis, pe baze ştiinţifice, cu diferite instituţii culturale şi religioase din ţară şi străinătate, în vederea promovării culturii teologice şi filozofice, precum şi a oferirii unui răspuns, din perspectiva credinţei creştine, la problemele şi crizele prin care trece astăzi societatea românească.
Astfel, în paginile revistei, au fost invitate să scrie diferite personalităţi din cadrul Bisericilor Romano-Catolice, Ortodoxe şi protestante, profesori de la Facultăţile de teologie romano-catolică şi ortodoxă, de la Universităţile statale sau private, din România sau străinătate.
Până în prezent, revista „Dialog teologic” se bucură de o largă apreciere în mediile culturale şi teologice, datorită tematicii abordate, calităţii articolelor şi a personalităţilor care scriu.
De la înfiinţarea ei, revista apare cu o ritmicitate de două numere pe an.

Calendar Catolic

Vineri, 19 ianuarie 2018

Sfintii zilei
Ss. Marius şi Marta, soţi m.
Liturghierul Roman
Vineri din sãptãmâna a 2-a de peste an
Liturghie la alegere, prefaţã comunã
verde. II
Lectionar
1Sam 24,3-21: Nu-mi voi ridica mâna împotriva stãpânului meu, regele, care a fost consacrat Domnului prin ungere.
Ps 56: Ai milã de mine, Dumnezeule, ai milã de mine!
Mc 3,13-19: I-a chemat pe cei pe care i-a voit el, iar ei au venit la el.
Meditatia zilei
Vineri din sãptãmâna a 2-a de peste an