en-USro-RO

| Login
20 august 2017
„Dialog teologic” este revista Institutului Teologic Romano-Catolic „Sfântul Iosif” din Iaşi, Institut înfiinţat în anul 1886 şi recunoscut în anul 1965 de către Statul român ca Institutul Teologic Romano-Catolic de Grad Universitar. În cadrul acestui Institut funcţionează specializarea Teologie Pastorală Romano-Catolică.
Din 1998, la iniţiativa prof. univ. dr. Wilhelm Dancă, a fost înfiinţată revista „Dialog teologic” ce-şi propune un dialog sincer şi deschis, pe baze ştiinţifice, cu diferite instituţii culturale şi religioase din ţară şi străinătate, în vederea promovării culturii teologice şi filozofice, precum şi a oferirii unui răspuns, din perspectiva credinţei creştine, la problemele şi crizele prin care trece astăzi societatea românească.
Astfel, în paginile revistei, au fost invitate să scrie diferite personalităţi din cadrul Bisericilor Romano-Catolice, Ortodoxe şi protestante, profesori de la Facultăţile de teologie romano-catolică şi ortodoxă, de la Universităţile statale sau private, din România sau străinătate.
Până în prezent, revista „Dialog teologic” se bucură de o largă apreciere în mediile culturale şi teologice, datorită tematicii abordate, calităţii articolelor şi a personalităţilor care scriu.
De la înfiinţarea ei, revista apare cu o ritmicitate de două numere pe an.

Calendar Catolic

Duminică, 20 august 2017

Sfintii zilei
Ss. Bernard, abate, înv.; Samuel, profet
Liturghierul Roman
† DUMINICA a 20-a de peste an
Liturghie proprie, Gloria, Credo, prefaţă duminicală
verde, IV
Lectionar
Is 56,1.6-7: Pe fiii străinilor îi voi face să vină la muntele meu cel sfânt.
Ps 66: Să te laude popoarele, Dumnezeule, să te laude toate popoarele!
Rom 11,13-15.29-32: Darurile şi chemarea lui Dumnezeu sunt irevocabile.
Mt 15,21-28: Femeie, mare este credinţa ta!